Actualitat

Star Gaze VR


Star Gaze és un serious game pensat per persones que no poden interactuar amb les mans i fa servir ulleres de realitat virtual especials que implementen la tècnica de l’eyetracking. 

Un grup d’alumnes de Formació Professional, en el seu periode de pràctiques curriculars a ViOD,  han creat un videojoc fent servir unes ulleres de realitat virtual especials que segueixen la retina de l’ull del jugador. Inspirat en Star Wars, està pensat per a persones amb mobilitat reduïda que no poden interactuar amb les seves mans. Pablo Mico, un jove afectat per una malaltia que redueix la seva mobilitat, ha col·laborat directament amb nosaltres per dissenyar aquesta aplicació.

Tot va començar quan el pare del Pablo Mico, afectat per una malaltia, va contactar amb nosaltres per tal de que féssim una aplicació informàtica que permetés al seu fill viure una experiència immersiva en la qual fos protagonista. El propi Pablo es va incorporar en el disseny del joc, de forma que ha estat un integrant més de l’equip.

Per fer aquesta aplicació s’han fet servir unes ulleres de realitat virtual especials que segueixen la retina de l’ull del jugador mitjançant la tècnica d’eye tracking. Són de fabricació japonesa, concretament de la marca FOVE, que disposen de les càmeres de sèrie i amb les quals la comunitat VR ja hi havia treballat en alguns països europeus. Aquest és un dels primers projectes de l’estat espanyol que treballa amb aquestes ulleres per a persones amb mobilitat reduïda.

Per realitzar el projecte ha calgut un procés d’I+D per tal de programar les ulleres de forma eficient. L’aplicació  ha estat programada en C# I UNITY 3D. S’han fet servir tècniques contra el mareig ja que les ulleres VR poden provocar situacions d’aquest estil.

Per als diàlegs dels personatges de la història s’han fet servir dobladors, concretament alumnes de Batxillerat escènic de l’Escola Pia Nostra Senyora. Els programadors, game designers, artistes, etc.  són els alumnes dels estudis de programació de videojocs (DAM-ViOD) de l’Escola Pia Granollers i Balmes i dels alumnes d’Animació 2D-3D de l’Escola Pia Nostra Senyora que han fet el període de pràctiques curriculars a la nostra institució.

Aquest projecte ens ha donat l’opció de treballar amb dispositius VR i aprendre tot el que està associat amb aquesta innovadora tecnologia. A més, ens ha fet treballar el concepte de com dissenyar aplicacions accessibles per a persones amb mobilitat reduïda de forma que l’usuari interactuï principalment amb els seus ulls.

S’ha realitzat i dissenyat totes les parts del projecte des dels requeriments d’usuari, el disseny del GDD, la seva implementació i la seva presentació. La tasca d’I+D feta en aquest projecte es pot extrapolar a altres projectes més genèrics perquè es pugui ajudar el col·lectiu d’usuaris amb mobilitat reduïda.

Han participat les escoles Universitàries Gimbernat, on estudia en Pablo i Visyon 360, empresa amb la qual hem resolt certs problemes tècnics amb les ulleres VR Fove, i Torre Barrina, estudi de doblatge de veus.


Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *