Projectes

Projecte Fàbrica VR


L’estudi de videojocs ViOD Games està duent a terme un projecte compartit amb la Universitat de Barcelona, ​​amb l’objectiu de ser aplicat en el curs acadèmic 2019-2020.

Aquest projecte estarà format en un escenari de realitat virtual modelat en tres dimensions que serà reproduït mitjançant un smartphone + un headset de baix cost.

El context escollit per a l’escenari virtual d’aquests materials didàctics és la Primera Revolució Industrial. A la primera meitat del segle XIX a Anglaterra i en les dècades següents en els països d’Europa Occidental, aquest procés de profundes transformacions econòmiques i socials va modificar de manera decisiva la història de la humanitat.

L’escenari ens sitúa a l’any 1840, moment en el qual el sistema de producció fabril estava completament establert i les principals innovacions tecnològiques, relacionades amb la industria tèxtil, ja havien sigut implementades. El ferrocarril ja estava en marxa com a mitjà de transport i començaven a gestar-se el que més endavant serien els moviments obrers organitzats. A més, és la data en la que Anglaterra adopta el lliurecanvi.

Geogràficament, l’escenari estarà ubicat a Anglaterra. El jugador controlarà a un pagès que acaba d’arribar a la gran ciutat a treballar en una fàbrica, sempre s’ha dedicat a l’agricultura però el nou context econòmic ha fet que hagi tingut que abandonar les terres de la seva família en busca d’una millor manera de guanyar-se la vida.

Aquesta és la senzilla història que hi haurà darrere d’aquest serious game que se’ns encarrega des de la Universitat de Barcelona, ​​amb l’objectiu de gamificar l’experiència d’aprendre història pels alumnes de primer de batxillerat.

El projecte forma part d’un programa de doctorat que pretén demostrar que els alumnes aprenen millor amb un entorn 3D immersiu que amb els sistemes convencionals.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *