Extraescolars


Què oferim

Blocs de continguts tecnològics relacionats amb el món de la programació i disseny de videojocs.

A qui va dirigit

Els tallers i cursos van destinats a alumnes des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.

Els continguts i els programes que es fan servir s’adapten segons el nivell dels alumnes als que vagin destinats.

El professorat

El nostre equip està format per recent titulats en estudis de videojocs. Passió pel que ensenyen, capacitat empàtica i comunicativa són les seves principals virtuts.

Blocs de continguts

extraescolar

APP Inventor

invadersEina dissenyada pel MIT ( Massachusetts Institute of Technology ) amb l’objectiu de fer assequible la programació d’aplicacions mòbils mitjançant un entorn de blocs força intuïtiu.

Els alumnes podran aprendre els conceptes de la programació de forma fàcil i intuïtiva i executar-les en els seus telèfons mòbils Android.

appinventor

No és necessari disposar de mòbil ja que l’entorn inclou un emulador que simula el telèfon on es podran executar i provar.

Al finalitzar el bloc, els alumnes hauran realitzat un joc i una aplicació d’oci digital que podran executar en qualsevol telèfon ANDROID.

app3

A Escola Pia Balmes, vam posar en marxa aquest taller amb èxit ara farà dos anys per convertir-se a posteriori en una extraescolar des de fa dos cursos. També es fan campus d’estiu que combinen l’esbarjo amb l’App Inventor.

Game Maker 2D

Motor de videojocs 2D de fàcil aprenentatge en el que es barreja un entorn força intuïtiu per dissenyar els escenaris amb la potència d’un llenguatge de programació propi.

gm0

Amb aquesta eina es poden desenvolupar tant jocs senzills com autèntics jocs comercials.

L’objectiu d’aquest bloc serà que els alumnes puguin desenvolupar un viíeo joc de tipus plataformes o del tipus RPG (Rol Play Game).

jocs

UNITY 3D

El motor de videojocs més utilitzat en el món del desenvolupament de videojocs 3D i amb el que es poden aconseguir resultats força espectaculars amb poc temps d’aprenentatge.

La potència de UNITY es basa en que amb un sol i mateix disseny d’un joc, es pot generar una versió per cada una de les plataformes existents, mòbils IOS, Android, PC, WEB i qualsevol de les consoles del mercat.

unity1

La primera part del curs se centrarà en explicar l’entorn i les seves característiques per passar a explicar els conceptes més importants de UNITY mitjançant exemples pràctics.

S’explicaran conceptes de programació de C# necessaris per poder programar col·lisions entre objectes, moviment de personatges, físiques, etc..

Al finalitzar el bloc l’alumne haurà dissenyat un joc en 3D del tipus primera persona (FPC).

unity2

Extra escolars a mida

Els cursos s’ofereixen en format i horari extraescolar de dilluns a divendres per les tardes.

L’extraescolar pot tenir una durada des d’un trimestre a tot un curs sencer agafant els tres blocs de continguts. També podem fer-ne un disseny a mida.

Es recomana que l’extraescolar es faci en blocs d’una hora i mitja de temps per sessió.

Què és necessari per dur-la a terme

Sala de PC’s amb les característiques mínimes següents: I3 amb 4 Gb de memòria RAM.

Les llicències dels programes són gratuites per docència.

Es recomana que els grups siguin de com a màxim 15 alumnes.

Tallers a mida

Oferim tallers de tres o quatre hores per que els alumnes tinguin un primer contacte amb aquest món.

Els taller poden ser per les tardes, dins l’horari escolar o en horari extraescolar. També podem fer-ho els dissabtes matí.

A continuació us mostrem algun video de treballs fets pels alumnes