Actualitat

Fem de bombers!…. presentem el projecte


Avui hem fet una visita a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i concretament a l’escola de bombers.

Els objectius eren dos i ben diversos. El primer, posar-nos en la pell dels bombers en situacions extremes. El segon, presentar el primer nivell de la primera escena al companys de l’escola.

Fer de bombers!…..visitabombers1

En Dani i en Jose Luis ens han instruït durant 3 hores en les tasques bàsiques de com equipar-se correctament amb la vestimenta i estris dels bombers, ens han ensenyat a orientar-nos en situacions de poca visibilitat i i d’estres i ens han mostrat com arribar amb la mànega a un incendi localitzat en un interior d’un recinte tancat i ple de fum.

Hem pogut comprovar de primera ma que això de ser bomber… cal estar fet d’una pasta especial on la valentia i el servei als altres passin per davant de tot.  Carregar el pes de l’equip, suportar l’angoixa de no saber on ets i de que et queda poc aire en un laberint ple de fum…. poca broma!!.

visitabombers4

Els programadors de les simulacions i els caps de projecte han experimentat sensacions que ara podran plasmar molt millor en les mateixes. Per exemple, posar-se l’equip de respiració és molt més que prémer un botó del ratolí…

Un cop enllestit l’entrenament, ens hem reunit amb els integrants de l’escola de bombers per mostrar-lis la feina feta en aquest més i mig.  Les valoracions han estat molt possitives i ens han donat llum verda per seguir treballant en el nivell 2 que calculem tindrem llest de cara a finals de gener del proper any.

visitabombers3

 

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.