Projectes

Una app per visitar el Raval


Colònies Jordi Turull, entitat dedicada al lleure des de fa més de 50 anys, ofereixen des de fa un temps una activitat de visita guiada per descobrir el barri del Raval de Barcelona. Aquesta visita està muntada en format Gimcana en la que els alumnes han de visitar certs indrets del barri i respondre a unes preguntes sobre els mateixos.

Des de ViOD Games Studio i Escola Pia Mataró hem desenvolupat una app per que els alumnes de les escoles que fan aquesta activitat la visquin d’una forma més gamificada i actual.

La app consta d’un llistat de llocs que cal visitar i pels quals cal respondre a unes preguntes que només poden ser respostes “in-situ” ja que la resolució es troba en els llocs citats amagades a la façana, a les sales interiors, etc.

L’app proporciona un mapa del barri amb les fites a visitar i guiant a l’usuari pel mateix fent alhora de geolocalitzdor GPS. Les fites visitades canvien de color veient ràpidament les que queden per completar.

L’aplicació es va proposar com a pràctica de l’assignatura de desenvolupament d’aplicacions mòbils del cicle formatiu de programació aplicacions multiplataforma (DAM) de l’Escola Pia Mataró i sota la supervisió de ViOD Games Studio.

El passat divendres dia  10 de novembre la va fer servir el primer grup-escola i els resultats van ser força positius tant pels nanos com pels monitors participants.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.